nieuws

Ook school in Krimpen dicht vanwege verdachte vloer

utiliteitsbouw Premium 1767

Ook school in Krimpen dicht vanwege verdachte vloer

Het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel houdt maandag de deuren dicht omdat het schoolbestuur niet kan garanderen dat de vloerplaten in het schoolgebouw veilig zijn.

De middelbare school heeft vrijdagmiddag overlegd met onder mee ambtenaren van bouw- en woningtoezicht van gemeente Krimpenerwaard. In dit overleg kwam naar voren dat er zorgen bestaan over de gebruikte bouwtechniek bij de school. Pas maandag weet het Krimpenerwaard College of het schoolgebouw veilig is.

Bestuurder Ad Keller van de school: “Het sluiten van de school is onvermijdelijk. We kunnen en mogen geen risico’s lopen met onze leerlingen, personeelsleden en overige gebruikers.”

Vergelijkbare constructie als Eindhoven

In het gebouw is een soortgelijke vloerconstructie gebruikt als in de parkeergarage bij Eindhoven Airport. Nadat die in mei gedeeltelijk was ingestort, werd ook op andere locaties in Nederland de veiligheid van betonnen vloeren onderzocht.

In Rotterdam sloot de Erasmus Universiteit donderdag al een groot gebouw vanwege hetzelfde euvel en in het Brabantse Hoeven is de opening van een nieuwe basisschool uitgesteld nadat duidelijk werd dat er mogelijk ook iets mis is met de vloeren.

Reageer op dit artikel