nieuws

Den Haag is serieus: boete voor 23 gebouweigenaren voor verkoop zonder energielabel

utiliteitsbouw 2100

Den Haag is serieus: boete voor 23 gebouweigenaren voor verkoop zonder energielabel
Boete voor verkoop gebouw zonder energielabel

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) beboet 23 eigenaren van utiliteitsgebouwen wegens de verkoop van een gebouw zonder het verplichte energielabel. De hoogste boete bedraagt ruim 10.000 euro.

Gebouwen moeten volgens het Besluit energieprestatie gebouwen bij oplevering, verkoop en verhuur een geldig energielabel hebben.

Het verplichten van energielabels is een politiek drukmiddel om de gebouwenvoorraad te verduurzamen. Vanaf 2023 is ieder kantoor in Nederland groter dan 100 vierkante meter verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Deze wetgeving is momenteel nog in ontwikkeling.

 

Reageer op dit artikel