nieuws

Spoorzone Gouda in de aanbieding

utiliteitsbouw Premium 2635

Spoorzone Gouda in de aanbieding

Gouda zoekt marktpartijen die de spoorzone Noord wil ontwikkelen. Het stationsgebied gaat fase voor fase op de schop en de tweede helft van dit jaar schrijft de gemeente de tender uit.

Er is in toenemende belangstelling van ontwikkelaars voor de kavel naast NS-station Gouda, signaleert de gemeente. Op deze locatie is een plot beschikbaar van ca. 4000 m² tussen de bioscoop en de Rabobank, vlakbij de A12 en A20.

Wonen en kantoren

De ontwikkelmogelijkheden zijn voor kantoren en commerciële functies. De gemeente wil ook wonen en maatschappelijke bestemmingen mogelijk maken.

Het gebied kenmerkt zich door aansprekende architectuur op een gezichtsbepalende locatie. De gemeente gaat marktpartijen uitnodigen om voorstellen te doen voor de verdere ontwikkeling. In de tweede helft van dit jaar wordt de tender uitgeschreven. De ontwikkelopgaven en -uitdagingen worden beschreven in een programma van eisen.

Reageer op dit artikel