nieuws

Ook TNO doet onderzoek naar instorting parkeergarage

utiliteitsbouw 1821

Ook TNO doet onderzoek naar instorting parkeergarage

Eindhoven Airport laat zelf ook onderzoek doen naar de instorting van een parkeergarage in aanbouw, afgelopen zaterdag. TNO gaat het onderzoek uitvoeren, laat de luchthaven vrijdag weten.

Het onderzoek is onafhankelijk van de onderzoeken die bouwer BAM eerder aankondigde. Ingenieurs van het bouwbedrijf doen onderzoek, maar de bouwer heeft ook een extern adviesbureau opdracht gegeven voor onderzoek. Het TNO-onderzoek begint volgende week en gaat enkele weken tot maanden duren.

Eindhoven Airport laat in een toelichting weten dat het zelf ook al het mogelijke wil doen om achter de oorzaak te komen. “We zijn van mening dat het bij onze verantwoordelijkheid als opdrachtgever hoort”, aldus een korte verklaring.

Een deel van de nieuwe parkeergarage bij het vliegveld stortte zaterdag, en dat is vastgelegd op film. De beelden zijn van bewakingscamera’s en zullen worden gebruikt bij het onderzoek naar de oorzaak van de instorting. BAM liet donderdag al tegenover Cobouw weten dat de beelden “nog veel vragen openlaat”.

Reageer op dit artikel