nieuws

Britse en Ierse delen Imtech doorverkocht

utiliteitsbouw Premium 1761

Britse en Ierse delen Imtech doorverkocht

De voormalige Britse en Ierse onderdelen van het failliete installatiebedrijf Imtech komen in handen van het Franse energieconcern EDF. Dat versterkt daarmee naar eigen zeggen zijn aanbod aan technische diensten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Imtech ging twee jaar geleden ten onder aan de nasleep van een groot boekhoudschandaal. Voor veel onderdelen van de Goudse installateur, die jaren bekendstond als een beurslieveling, konden kopers worden gevonden. Dat gold ook voor de activiteiten in Groot-Brittannië en Ierland, die in handen kwamen van investeerder Endless.

De nieuwe eigenaar heeft een flinke sanering doorgevoerd. Van de oorspronkelijke 2600 banen zijn er nog 2100 over. Hoeveel Endless aan de curatoren heeft betaald voor Imtech UK & Ireland is niet bekendgemaakt, voor hoeveel het bedrijf nu wordt doorverkocht evenmin.

Reageer op dit artikel