nieuws

Bouw Onderwijs- en Cultuurcentrum Den Haag van start

utiliteitsbouw Premium 2441

Bouw Onderwijs- en Cultuurcentrum Den Haag van start

Na dik acht jaar voorbereiding en gesteggel vindt vandaag de officiële start plaats van de bouw van het Onderwijs- en Cultuurcentrum in Den Haag. Het nieuwe cultuurpaleis komt op de plek van het voormalige ministerie van Justitie aan het Spuiplein.

Met een omvang van ruim 50.000 m2 biedt het complex plaats aan onder meer het Residentieorkest, het Nederlands Danstheater, het Koninklijk Conservatorium en de stichting Dans- en Muziekcentrum en Haag.

Nieuwbouw was nodig na de sloop van de Dr. Anton Philipszaal en het Danstheater op het Spuiplein. Het ontwerp van het opvallende gebouw moest meerdere malen aangepast worden, om goedkeuring te krijgen van de Welstandscommissie. Wethouder Joris Wijsmuller zegt dat niet vreemd te vinden. Het centrum wordt volgens hem “tenslotte voor de komende honderd jaar gebouwd. Dat vraagt om een zorgvuldig ontwerpproces, zonder overhaaste beslissingen.” Door de aanpassingen aan het ontwerp liep de bouw een vertraging op van ongeveer een jaar. Dat leidde volgens Wijsmuller niet tot extra kosten.

Het gebouw moet er in 2020 staan en kost 176,6 miljoen euro. De bouw is in handen van combinatie Cadanz (Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw).

Reageer op dit artikel