nieuws

Koolhaas in de race voor kantoor Arcelor

utiliteitsbouw 1665

Koolhaas in de race voor kantoor Arcelor

Het architectenbureau van de wereldberoemde Nederlandse architect Rem Koolhaas behoort tot de drie finalisten voor het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor van staalgigant ArcelorMittal in Luxemburg.

Koolhaas is in de running voor de opdracht samen met het bureau van zijn eveneens wereldberoemde collega Norman Foster en het Franse Wilmotte & Associés. Het nieuwe hoofdkantoor van ArcelorMittal komt te staan in het stadsdeel Kirchberg van Luxemburg, in de Europese wijk. Het hoofdkwartier staat nu nog in het centrum van de stad.

Aan de eerste fase deden acht internationale architectenbureaus mee. Een speciale jury, waar financieel topman en directeur van ArcelorMittal Europa Aditya Mittal deel van uitmaakt, gaat zich nu buigen over een definitieve winnaar van de ontwerpopdracht.

Reageer op dit artikel