nieuws

Bouwers kunnen theater Den Bosch niet voor 55 miljoen bouwen

utiliteitsbouw Premium 56

Bouwers kunnen theater Den Bosch niet voor 55 miljoen bouwen

De aanbesteding van het nieuwe theater in Den Bosch dreigt op een mislukking uit te lopen. BAM en Ballast Nedam hebben aangegeven het door UNStudio ontworpen bouwwerk niet voor 55 miljoen te kunnen realiseren. De gemeente wil niet meer dan dat bedrag uitgeven aan de nieuwbouw.

BAM legde, bij de niet-openbare aanbesteding, een prijs neer van 66 miljoen; Ballast Nedam van 70 miljoen, zo meldt het Brabants Dagblad.

In 2013 besloot de gemeente maximaal 55 miljoen te reserveren. “De kosten voor de realisatie van het nieuwe theater passen niet binnen de financiële kaders van de raad”, concludeert Den Bosch nu dan ook.

Dat betekent dat de plannen voorlopig in de ijskast gaan.  Of het ook betekent dat de nieuwbouw helemaal van de baan is, is nog niet duidelijk. De gemeente wil de precieze gevolgen van de aanbesteding eerst goed in beeld hebben.

Reageer op dit artikel