nieuws

BAM gaat voor miljoenen aan het werk op Antarctica

utiliteitsbouw 18

BAM gaat voor miljoenen aan het werk op Antarctica

BAM Groep gaat aan het werk op Antarctica. In opdracht van Natural Environment Research Council moderniseert de bouwer de Britse faciliteiten voor wetenschappelijk onderzoek.

De totale projectwaarde bedraagt 120 miljoen euro, waarvan het grootste deel naar de bouwer zal gaan. Samenwerkingspartner Sweco ontvangt een ‘bescheiden deel’, aldus een woordvoerder van BAM tegenover ABM Financial News. Het project heeft een looptijd van zeven tot tien jaar.

Extreme weersomstandigheden

Het project behelst de bouw van een nieuwe kademuur, scheepshelling en vernieuwing van de opslag- en woonruimten van de onderzoekers van het BAS Rothera Research Station. Het Verenigd Koninkrijk doet onderzoek naar het klimaat, biodiversiteit en de oceaan.

“De medewerkers zullen voor vertrek een reeks trainingen gaan volgen. Denk dan aan medische trainingen en het leren omgaan met extreme weersomstandigheden”, aldus een woordvoerder van de bouwer. BAM voert vanwege de weersomstandigheden haar werkzaamheden uit in de vier zomermaanden op Antarctica. De zomer op Antarctica loopt  van 1 november tot en met 31 maart. 

Reageer op dit artikel