nieuws

Nieuw stadion moet impuls geven aan Rotterdam Zuid

utiliteitsbouw Premium 42

Nieuw stadion moet impuls geven aan Rotterdam Zuid

Een nieuw stadion met 63.000 zitplaatsen moet het hart gaan vormen voor Feyenoord City in Rotterdam. Met de totale gebiedontwikkeling is 1,4 miljard euro gemoeid.

Het drie ringen tellende stadion wordt via een verhoogde 800 meter lange boulevard verbonden met de oude Kuip. Die wordt herontwikkeld tot een complex met appartementen, commerciële ruimten en een plein. Ook krijgt het oude stadion een atletiekbaan. Maar die ontwikkeling wordt pas ter hand genomen na voltooiing van het nieuwe stadion. Dat zou volgens de haalbaarheidsstudie, die vandaag is gepresenteerd, in 2022 klaar moeten zijn.

Tekst gaat verder onder de foto >

De plannen hebben de steun van bestuurders en van de voetbalclub en van het college van B&W. Daarmee is het plan al verder dan alle eerdere plannen voor een nieuwe onderkomen voor Feyenoord.

Het projectteam, met onder andere de architecten van OMA, verwacht van de gemeente een inbreng van 135 miljoen euro. Daarvan is 40 miljoen bestemd voor een aandeel in het stadion, 60 miljoen voor aankoop van de grond en 35 miljoen euro voor de aanleg van infrastructuur. De totale kosten voor het stadion worden geraamd op 400 miljoen euro. De Rotterdamse gemeenteraad zal zich binnenkort uitspreken over de plannen voor Feyenoord City.

 

Reageer op dit artikel