nieuws

VolkerWessels en Dura Vermeer bouwen ziekenhuis Hardenberg

utiliteitsbouw 210

VolkerWessels en Dura Vermeer bouwen ziekenhuis Hardenberg

Bouwcombinatie VolkerWessels/Dura Vermeer heeft een intentieverklaring getekend met zorginstelling de Saxenburgh Groep voor de bouw van een nieuw ziekenhuis in Hardenberg. Om de nieuwbouw te kunnen financieren hoopt de Saxenburgh Groep voldoende geld binnen te halen door crowdfunding.

Eind mei willen de partijen een voorlopig schetsontwerp klaar hebben. Het nieuwe ziekenhuis moet compact en vernieuwend worden, waarbij rekening wordt gehouden met demografische trends, ontwikkelingen in de zorg en nieuwe inzichten vanuit de bouwwereld. Het ziekenhuis zal één- en driepersoonskamers krijgen met in totaal 130 bedden.

Op voorwaarde dat het financiële plaatje rond is, zullen de volgende stappen worden gezet. De totale bouwkosten bedragen 55 miljoen euro, waarvan 10 miljoen euro voor de medische inventaris. Als alles naar verwachting verloopt, zal half 2017 de eerste schop de grond ingaan en eind 2019 het nieuwe ziekenhuis worden opgeleverd.

Vertrouwen

Henri Janssen van de Raad van Bestuur Saxenburgh Groep is blij met de overeenkomst met de bouwers. “VolkerWessels en Dura Vermeer hebben hiermee ook verklaard te willen investeren in onze bouwplannen. Dat geeft ons vertrouwen voor de toekomst. Het is een belangrijke stap naar de verwezenlijking van een jarenlang gekoesterde wens van de Saxenburgh Groep om het verouderde Röpcke-Zweers Ziekenhuis te vervangen door nieuwbouw.”

De intentie is het benodigde geld niet alleen van banken en de organisatie zelf komt. Ook de gemeente Hardenberg, eigen medisch specialisten, leveranciers van medische middelen en de bouwpartners moeten eraan bijdragen. Bovendien wordt gedacht aan crowdfunding als mogelijke financieringsbron. “We hopen dat particuliere en zakelijke investeerders ook willen bijdragen aan het op peil houden van de gezondheidszorg in de regio Vechtdal,” aldus Janssen.

Vorig jaar haalde het Admiraal de Ruijter Ziekenhuis in Zeeland als eerste ziekenhuis in Nederland meer dan 10 miljoen euro op via crowdfunding om zo een grootscheepse verbouwing te bekostigen.

Reageer op dit artikel