nieuws

Rechtbank Amsterdam voorlopig gegund

utiliteitsbouw 29

Rechtbank Amsterdam voorlopig gegund

Het consortium NACH, met onder andere de bouwers Heijmans en De Nijs, mag de nieuwbouw van de Amsterdamse rechtbank bouwen. Dat maakte het Rijksvastgoedbedrijf donderdag bekend.

NACH (New Amsterdam Court House)won de aanbesteding na een intensief beoordelingstraject op kwaliteitsaspecten, en is economisch als het meest voordelig geselecteerd.

De rechtbank wordt ontworpen, gerealiseerd en beheerd in een publiek-private samenwerking (pps) met een dbfmo-contract. Dit betekent dat NACH verantwoordelijk is voor het ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van het nieuwe gebouw en ook de facilitaire dienstverlening voor zijn rekening neemt. Het contract, met een waarde van ruim 235 miljoen euro, heeft na de ingebruikname van het gebouw een looptijd van dertig jaar. Rechtspraak

Tijdens de nieuwbouw en de sloop van de oude rechtbank gaat de rechtspraak door in een tijdelijke huisvesting. De nieuwe rechtbank opent naar verwachting in 2020 zijn deuren.

Het consortium NACH is een samenwerkingsverband tussen Macquarie Capital, Heijmans, Facilicom, ABT, DVP, Kaan Architecten, BiUM en Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen.

Het huidige rechtbankcomplex aan de Parnassusweg heeft geen efficiënte indeling en voldoet niet meer aan de hedendaagse normen voor energieverbruik, doelmatigheid en comfort.

Reageer op dit artikel