nieuws

De Kuip wordt Feyenoord City

utiliteitsbouw

De Kuip wordt Feyenoord City

Voetbalclub Feyenoord en NV Stadion Feijenoord zetten volledig in op de bouw van een nieuw stadion aan de oever van de Maas. Volgens de partijen heeft een locatie in de wijk Veranda West de beste kans op een optimale exploitatie.

Het stadion met 63.000 zitplaatsen moet over vijf jaar een belangrijk onderdeel worden in Feyenoord City, een grootschalige stadsontwikkeling met ruimte voor winkels, huizen, kantoren, hotels, culturele ankerplaatsen en maatschappelijke voorzieningen met andere sportfaciliteiten. Samen met de architecten van OMA wordt de nieuwe voorkeursvariant de komende maanden uitgewerkt.

Vooralsnog scharen de belangrijkste betrokkenen zich achter het plan, inclusief de gemeente Rotterdam, maar over hoeveel het nieuwe stadion moet kosten is nog niets bekend. Directeur Peter Nieuwenhuis van sportadviesbureau Hypercube schat in het AD de kosten van het stadion op 400 à 500 miljoen euro.

De kosten voor het complete plan zouden op kunnen lopen tot een miljard euro.

De Kuip

Het tachtig jaar oude stadion De Kuip blijft in de plannen behouden; het zou kunnen worden getransformeerd tot een pleisterplaats voor supporters, als sportcomplex en deels verbouwd worden tot appartementen.

Reageer op dit artikel