nieuws

Acht nominaties voor Beste Gebouw 2016

utiliteitsbouw Premium 17

Acht nominaties voor Beste Gebouw 2016

Er zijn nog acht gebouwen in de race voor de titel ‘Beste Gebouw van het jaar 2016’ van de BNA. Een jury onder leiding van Hanneke Groenteman selecteerde ze uit 125 inzendingen.

De acht gebouwen die nog kans maken om te worden gekozen tot ‘Beste Gebouw van het jaar 2016’ zijn De Hallen Amsterdam, McDonalds in Rotterdam, Tennisclub IJburg, het kerkje Klein Wetsinge in Winsum, zwembad Het Noorderparkbad in Amsterdam, Plus Ultra op de Wageningen Campus, het KWR Watercycle Research Institute in Nieuwegein en de ondergrondse parkeergarage in Katwijk aan Zee.

Stuk voor stuk bijzonder

“Dit jaar zijn gebouwen genomineerd die stuk voor stuk bijzonder zijn en heel divers in gebruik. Van een zwembad, een tennisbaan tot aan een gebouw voor internationaal onderzoek en een parkeergarage verstopt in de duinen,” aldus juryvoorzitter Groenteman. De prijs voor het Beste Gebouw wordt op 19 mei bekendgemaakt. Naast de juryprijs wordt ook een publieksprijs uitgereikt. Gestemd kan nog worden op www.gebouwvanhetjaar.nl.

De acht gebouwen werden genomineerd in de categorieën Leefbaarheid en Sociale Cohesie, Stimulerende Omgevingen en Identiteit & Icoonwaarde.

In de categorie Particuliere Woonbeleving zijn dit jaar geen gebouwen genomineerd. De gebouwen die in deze categorie zijn ingestuurd, maken, evenals de andere categorieën, nog wel kans op een eervolle vermelding.

De prijs voor Beste Gebouw wordt sinds 2006 uitgereikt. Vorig jaar won Rotterdam Centraal.

Reageer op dit artikel