nieuws

Utrechtse bioscoop alsnog afgeblazen

utiliteitsbouw

Utrechtse bioscoop alsnog afgeblazen

De eigenaar van de parkeer­garage aan het Utrechtse Paardenveld haakt af bij de plannen voor de nieuwe arthouse-bioscoop De Kade. Daarmee is het project, dat op die plek zou worden gebouwd, van de baan.

Volgens wethouder Everhardt werd er enkele weken geleden een akkoord gesloten over de bouw, maar hebben de aandeelhouders van Paardenveld Vastgoed BV “om hen moverende redenen” besloten niet verder te gaan.

Bioscoophausse

In Utrecht is momenteel sprake van een bioscoophausse. Jarenlang had de stad een grote groep relatief kleine bioscopen, maar na de overname van exploitant Wolff door het Belgische Kinepolis, worden een aantal van die filmtheaters samengevoegd in een nieuw gebouw bij de Jaarbeurs. Vorig jaar opende ook de Cinemec buiten de stad in Leidsche Rijn.

Reageer op dit artikel