nieuws

De Phoenix herrijst op Arnhem CS

utiliteitsbouw Premium

De Phoenix herrijst op Arnhem CS

Het beeld De Phoenix staat weer in het Arnhemse Centraal Sta
tion. De mythologische vogel van de Arnhemse kunstenaar Willem Reijers werd in 1954 in het toenmalige nieuwe stationsgebouw gezet als symbool van de wederopbouw na de verwoesting tijdens de Slag om Arnhem in 1944.

Het nieuwe station wordt op 19 november opnieuw geopend. Kunstenaar E. Pietersen maakte een nieuwe sokkel voor De Phoenix. De gemeente Arnhem wilde altijd dat het beeld weer een centrale plaats kreeg, maar de architect van het nieuwe stationsgebouw, Ben van Berkel, stond niet te trappelen om het beeld in de stationshal terug te plaatsen. Dat zegt Pietersen op de website Arnhems Erfgoed. Het zou niet passen in de stijl van het gebouw. Uiteindelijk moet de sokkel de overgang vormen tussen het nieuwe en het oude station.

Reageer op dit artikel