nieuws

Plan Rotterdam Cool Port definitief

utiliteitsbouw Premium

Plan Rotterdam Cool Port definitief

De Waal-Eemhaven in Rotterdam krijgt definitief een koel- en vriescluster. Het gaat om Rotterdam Cool Port waarvoor reeds in 2011 plannen bestonden. Dat maakt de provincie Zuid-Holland bekend.

De bouw van het cluster begint volgend jaar. Dan verrijst op het haventerrein een koel- en vriesloods die in 2017 in gebruik wordt genomen. De loods dient voor onder meer de opslag van lege containers en de op- en overslag van koel- en vrieslading in zelfkoelende containers. Zuid-Holland investeert 10 miljoen euro in uiteenlopende faciliteiten rondom het terrein. Volgens de provincie is het van groot belang dat Rotterdam Cool Port goed aansluit bij het omringende wegennet. Eerder investeerde het ministerie van Economische Zaken eveneens 10 miljoen euro in het project.

Reageer op dit artikel