nieuws

HaskoningDHV zuinige manager voor zorg België

utiliteitsbouw Premium

HaskoningDHV zuinige manager voor zorg België

Royal HaskoningDHV werkt mee aan de nieuwbouw van een van de grootste privéziekenhuizen in Franstalig België. Partner is het consortium van architecten en ingenieurs VK-Reservoir A.

Opdrachtgever Grand Hôspital de Charleroi krijgt een kliniek van 130.000 vierkante meter en 950 bedden. Het ziekenhuis vervangt – aan de rand van de stad in een groene omgeving – diverse verspreid in Charleroi liggende verouderde vestigingen.

Het ziekenhuis wordt gebouwd volgens een schillenmethode, waarbij elk gebouw duidelijk afgebakende functies heeft. Door de werkwijze kan de ruwbouw snel worden opgeleverd en blijft ook de fase van afwerking kort.

HaskoningDHV verdient met de opdracht enkele miljoenen euro’s. Voor het bedrag neemt het bureau het ontwerp van de installaties op zich en fungeert het als kostenmanager.

Niek Grobben van HaskoningDHV: “De zorgsector in Nederland staat onder druk. De vraag hoe het vastgoed zo efficiënt mogelijk te ontwikkelen en beheren, speelt al jaren. Ons land loopt voorop in kostenefficiëntie en daarmee kunnen we de opdrachtgever in Charleroi goed helpen.”

HaskoningDHV is in drie werelddelen actief bij het ontwerpen en bouwmanagen van ziekenhuizen. In Nederland bijvoorbeeld bij het Erasmus MC te Rotterdam. In Denemarken te Aalborg (universitair ziekenhuis) en Kopenhagen. Ook zijn de specialisten van HaskoningDHV betrokken bij nieuwbouw in Bangkok (Thailand) en Pixley (Zuid-Afrika).

Reageer op dit artikel