nieuws

BAM bouwt budgethotel pal aan Berlijnse Muur

utiliteitsbouw Premium

BAM bouwt budgethotel pal aan Berlijnse Muur

BAM bouwt pal aan een restant van de Berlijnse muur een budgethotel met 245 kamers en ruim achthonderd bedden. Opdrachtgever is projectontwikkelaar Am Postbahnhof. Het hotel verrijst vlak bij de East Side Gallery.

In 1989 werd daar een stuk van 1300 meter beschilderd door 118 verschillende kunstenaars. Op de meeste plaatsen in Berlijn is vrij direct na de val van het communistische regime, de gehate muur die oost en west scheidde rigoureus verwijderd. De bouw van het hotel (voor keten Meininger) kost 15 miljoen euro en wordt uitgevoerd door BAM Deutschland, een volle dochter van de BAM Groep. Het medio 2017 op te leveren gebouw krijgt zeven tot tien verdiepingen.

Reageer op dit artikel