nieuws

Bouwfoto van de Dag: De Sterrenkijker

utiliteitsbouw Premium

Bouwfoto van de Dag: De Sterrenkijker

Terwijl het verkeer op één van de drukste snelwegen van Nederland ongezien voorbij raast door de landtunnel van de A2, wordt in Utrecht de laatste hand gelegd aan de door Dura Vermeer Bouw Hengelo gerealiseerde bioscoop De Sterrenkijker.

Om het terrein rond het op maaiveld geplaatste gebouw gelijkvloers met de hogere tunnelbak te krijgen, moest een metersdikke laag grond worden gestort. Van Wijk uit Nieuwegein plaatst blokken van eps tegen de tunnelwand om de gronddruk te verlagen. De elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties van het project zijn aangelegd door Lammerink, het staalframe is van Oostingh Staalbouw.

Het in opdracht van Cinemec gebouwde complex gaat half september open, heeft een vloeroppervlak van circa 11.000 vierkante meter en telt zeven zalen.

Reageer op dit artikel