nieuws

Bouwfoto van de Dag: Topsport

utiliteitsbouw

Bouwfoto van de Dag: Topsport

Een monofunctioneel gebouw waarbij alles om het ijs draait, maar multifunctioneel inzetbaar. Met die woorden denken de ontwerpers van Zwarts & Jansma Architecten en installatiebureau Warmtebouw van Thialf in Heerenveen “een ijsstadion van blijvende kwaliteit” te kunnen maken.

Ballast Nedam en Croon Elektrotechniek werken mee aan de vernieuwbouw van het complex. Het plan voorziet in de realisatie van een nieuwe schaatsbaan “van olympische klasse” en van faciliteiten voor topsport. Alle ruimten kijken uit op de ijsbaan wat de topsport in de ogen van de ontwerpers nog meer centraal zet. Het leidt naar hun mening bovendien tot een compact ontwerp met een logische ordening van functies en een iconische uitstraling aan de binnen- en buitenzijde.

Reageer op dit artikel