nieuws

Bouwfoto van de Dag: Bioscoop

utiliteitsbouw

Bouwfoto van de Dag: Bioscoop

Het Belgische bioscoopbedrijf Kinepolis timmert flink aan de weg in Nederland. Eerder las u op deze plek dat het bedrijf een vestiging in Breda voorbereidt. Vandaag draait het om de vestiging die Ballast Nedam in Dordrecht bouwt.

De aannemer doet dat naar een ontwerp van Snelder Architecten uit Bussum. Dat bureau heeft ook de Utrechtse vestiging van Kinepolis ontworpen; een complex van 14 zalen voor 3300 bezoekers. De Dordtse bioscoop aan het Wantij wordt een maatje kleiner en krijgt zes zalen met in totaal 1200 stoelen. Het terras van de foyer steekt uit boven het water. Bezoekers kunnen hun auto naast de bioscoop stallen in een nieuwe parkeergarage voor 320 auto’s en 470 fietsen. Landlab uit Arnhem ontwerpt de buitenruimte. De opleverdatum volgt eind dit jaar.

Reageer op dit artikel