nieuws

Bouwfoto van de Dag: Fietsenkelder

utiliteitsbouw

Bouwfoto van de Dag: Fietsenkelder

Zwerffietsen; ook rond het nieuwe station van Breda zijn ze te vinden. De bouwcombinatie Ballast Nedam/Hurks bouwt daarom in Breda in opdracht van NS, ProRail en de gemeente een extra fietsenstalling in de vorm van een kelder aan de centrumzijde van het station.

De stalling behoedt na oplevering 2000 fietsen voor een zwervend bestaan. Het vernieuwde station van Breda had het aanvankelijk moeten doen met een bewaakte fietsenstalling met 3000 plekken aan de noordkant. Dat bleek niet genoeg zodat de NS en de gemeente tot een tweede bewaakte stalling besloten. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincie Noord-Brabant voldoen de rekening. De gestileerde vélocipède moet reizigers er overigens van overtuigen dat hun fiets ‘rotsvast’ is gestald.

Reageer op dit artikel