nieuws

Bouwfoto van de Dag: De Winthont

utiliteitsbouw

Bouwfoto van de Dag: De Winthont

Utrecht heeft er ook één, een Zuidas. Wessels Zeist bouwt daar op een zichtlocatie aan de A12 naar een ontwerp van Van den Oever Zaaijer & Partners het project De Winthont. Dat bestaat uit een 70 meter hoge hoteltoren voor Van der Valk en een kantoorgebouw.

Het hotel biedt 180 kamers, congresruimten en een parkeerkelder voor 330 auto’s. Het kantoorgebouw beslaat ruim 10.000 vierkante meter en telt 250 inpandige parkeerplaatsen. Voor de uitvoering volgt ontwikkelaar Onis Vastgoed de duurzaamheidsbepalingen van het GPR Gebouw. Aan de hand daarvan krijgen het hotel en het kantoorpand elk een eigen warmte-koudeopslag. Van der Valk laat het hotel casco bouwen en werkt het zelf af. Eind volgend jaar moet het werk gereed zijn.

Reageer op dit artikel