nieuws

Subsidie groene sportcomplexen

utiliteitsbouw Premium

Subsidie groene sportcomplexen

Sportverenigingen die hun kantines willen verduurzamen, krijgen subsidiemogelijkheden. Dat schrijft minister Kamp (economische zaken) aan de Tweede Kamer. Op 1 januari 2016 gaat de subsidiekraan open.

Hoe de regeling er precies uit komt te zien is nog onduidelijk. Dat geldt ook voor de hoogte van het beschikbare bedrag. Minister Kamp werkt het plan, dat is afgedwongen door de Tweede Kamer, verder uit met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

“Onder deze regeling zal een specifieke lijst van maatregelen voor energiebesparing en duurzame energie worden opgenomen, waarvoor subsidie kan worden verstrekt”, schrijft de minister. Op dit moment zijn er al drie regelingen voor duurzame lokaal opgewekte energie, waarvan sportverenigingen gebruik kunnen maken.

Reageer op dit artikel