nieuws

Dura Vermeer en Sloot richten D&S Jacking op

utiliteitsbouw Premium

Dura Vermeer en Sloot Tankbouw hebben gezamenlijk vijzelbedrijf D&S Jacking opgericht. De nieuwe onderneming richt zich op tankopslagbedrijven. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Binnen het nieuwe bedrijf, dat in Vlaardingen is gevestigd, worden de kennis van het onderhouden en repareren van opslagtanks van Sloot Tankbouw en de civieltechnische kennis van Dura Vermeer samengebracht, melden de bedrijven. “De visie achter D&S Jacking is dat met gedegen en tijdig onderhoud de levensduur van een tank aanzienlijk kan worden verlengd.”

Dat gebeurt als een tankbodem aan vervanging of reparatie toe is of wanneer sprake is van renovatie of ophoging van een tankterp. “Afhankelijk van de situatie neemt D&S Jacking de tankbouwkundige of civiele werkzaamheden voor zijn rekening: van zandaanvulling, het plaatsen van een steenslag ring, het aanbrengen van hdpe-folie en lekdetectie tot mechanische werkzaamheden aan de tank.”

Tal van werkzaamheden

Door de bundeling van de kennis van beide bedrijven binnen D&S Jacking ontstaat een bedrijf dat naast het vijzelen ook tal van andere werkzaamheden kan aanbieden. Hiertoe behoren onder andere bodemsaneringen, tankdijken ophogen, herstellen of aanbrengen van betonfundaties, aanleggen van ondergrondse leidingen (zoals riool of brandblusleidingen) en wegen”, melden de bedrijven in een gezamenlijke schriftelijke verklaring.

D&S Jacking werkt op dit moment aan vier tanks bij Koole Terminals in Pernis.

Reageer op dit artikel