nieuws

Bouwfoto van de Dag: Tegeltje voor tegeltje

utiliteitsbouw

Bouwfoto van de Dag: Tegeltje voor tegeltje

Rotterdam, stad van nieuw- en hoogbouw. Dé stad die de nieuwbouw omarmt, maar ook het (recente) verleden koestert. In die stad dus werkt aannemer Koninklijke Woudenberg aan de restauratie van het Van Maanenbad uit 1937 in Rotterdam-Noord.

Van kikkerbadje tot het diepe vervangen medewerkers van de bouwer uit Ameide de kapotte tegeltjes. Bijzonder is dat het dak open kon, maar dat is na de restauratie echt verleden tijd. Het geheel nieuwe dak zal gesloten zijn en blijven. Bij de opdracht van de gemeente Rotterdam behoort ook het vervangen van de installaties.

Als de restauratie achter de rug is, zal het zwembad weer helemaal de uitstraling hebben van de onvolprezen Nieuwe Bouwenstijl, zoals destijds door architecten De Roos & Overeijnder bedoeld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels