nieuws

Bouwfoto van de Dag: Cultureel epicentrum

utiliteitsbouw

Bouwfoto van de Dag: Cultureel epicentrum

Wie ‘Groningen’ zegt, zegt tegenwoordig ook ‘aardbevingen’ en dus ligt het voor de hand dat aannemer BAM onderzoekt of de nieuwbouw van het Groninger Forum voldoet aan de nieuwe normen van de Nederlandse Praktijkrichtlijn voor aardbevingsbestendig bouwen.

Volgens de wet hoeft dat pas in 2017, het jaar waarin het ontwerp van NL Architects in gebruik komt, al adviseert de overheid er nu al rekening mee te houden. BAM laat zich nog niet uit over wat er gebeurt wanneer het 34.000 vierkante meter grote project onverhoopt niet aan de normen voldoet.

BAM bouwt sinds 2012 voor de gemeente aan dit culturele epicentrum met onder meer 380 ondergrondse parkeerplaatsen, een kelder voor 1400 fietsen, een bibliotheek, een filmhuis, een debatcentrum en een museum.

Reageer op dit artikel