nieuws

Oplossing leegstand kantoren Winterswijk

utiliteitsbouw Premium

Er komt een herverkavelingsplan voor leegstaande kantoren en gebouwen in het hart van de Gelderse gemeente Winterswijk. Dat maakt het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend.

Bij het samenstellen van het plan werken het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente samen. Het plan richt zich op onder meer het voormalige belastingkantoor in de stad. In eerste instantie wordt gekeken naar de mogelijkheid om dit gebouw een nieuwe functie te geven. Als dit niet lukt, wordt het gesloopt. Het geld hiervoor is afkomstig van het Rijksvastgoedbedrijf.

De ervaring die wordt opgedaan in Winterswijk, kan ook van pas komen in andere gemeenten. De kern van de Gelderse gemeente kampt met leegstand waardoor verpaupering ontstaat en de leefbaarheid achteruitgaat. Door nu in te grijpen kan die spiraal worden doorbroken, stelt het ministerie.

Reageer op dit artikel