nieuws

Bouwfoto van de Dag: Nieuwe gevel voor Adamtoren

utiliteitsbouw

Bouwfoto van de Dag: Nieuwe gevel voor Adamtoren

Op de noordelijke IJ-oever in Amsterdam vordert de verbouwing van de voormalge Shelltoren gestaag. De toren heet nu Adamtoren en krijgt een nieuwe jas.

Afgelopen week zijn nieuwe gevelelementen geplaatst. De elementen lijken sprekend op de oude exemplaren. De ramen zijn alleen een flink stuk groter. Van de vloer tot het plafond. Op deze manier stroomt meer licht de ruimtes binnen. De oude zwarte gevelelementen zijn, op de onderste verdiepingen na, verwijderd.

Danceondernemer Duncan Stutterheim investeert samen met een aantal partners 32 miljoen euro in het gebouw. De aannemer is J.P. van Eesteren. In het gebouw komen onder meer een draaiend restaurant boven in het gebouw, een hotel en creatieve ruimtes.

Reageer op dit artikel