nieuws

Particulieren doen aan transformatie

utiliteitsbouw

Een groep particulieren gaan de voormalige conservenfabriek Tieleman & Dros in het centrum van Leiden transformeren tot zestien woningen en werkruimtes. De uitvoering start waarschijnlijk in het voorjaar.

De voormalige fabriek was bijna onder de sloophamer gekomen, maar is nu gered. “De transformatie van de fabriek is nu al een succes. Ik ben onder de indruk van de bevlogenheid, het ondernemerschap en het lef van de betrokkenen. De manier van bouwen werkt in Leiden en ik kan mij voorstellen dat we dit vaker zullen doen”, zegt wethouder Paul Laudy (wonen).

Volgens de initiatiefnemers is het project een voorbeeld van herontwikkeling waar projectontwikkelaars zich stuk op rekenen, maar dat cdoor particulieren wel gerealiseerd kan worden en de gevraagde grondprijs oplevert.

Reageer op dit artikel