nieuws

Bouwfoto van de Dag: Knippen op 50 meter hoogte

utiliteitsbouw

Bouwfoto van de Dag: Knippen op 50 meter hoogte

Met zijn 115 tons longreach kraan kan A. van Liempd Sloopbedrijven tot 50 meter hoog werken. Dat is voldoende om het voormalige postkantoor aan de Stationsweg in Eindhoven langzaam weg te knippen.

Arie van Liempd heeft al vele vergelijkbare projecten onder handen gehad, maar kan er nog steeds van onder de indruk raken. “Een imposante klus”, zo kwalificeert hij ook deze opdracht van de gemeente Eindhoven. “Het blijft een uitdaging. Dit zie ik liever dan een varkensstalletje.”

Als Van Liempd het werk in april oplevert, wordt de locatie het domein van de bouwers van twee torens. AM ontwikkelt hier, pal naast het NS-station, het gebied Lichthoven met onder andere het gebouw The Student Hotel met 390 wooneenheden. Het andere gebouw krijgt een kantoorbestemming.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels