nieuws

Slokker Bouwgroep wil met nieuwe vestiging groeien in regio Eindhoven

utiliteitsbouw

Slokker Bouwgroep opent op 1 januari 2015 een vestiging in Eindhoven. Binnen een paar jaar moet het nieuwe onderdeel goed zijn voor zo’n 25 miljoen euro omzet.

Het bouwbedrijf met het hoofdkantoor in Huizen heeft ook al een vestiging in Breda. “We hebben er bewust voor gekozen om die vestiging niet verder te laten groeien maar een uitbreiding te zoeken in Eindhoven”, zegt algemeen directeur Eric Slokker in een interview met Cobouw. “Aannemerij is toch vooral een lokale aangelegenheid, is onze visie. We willen zijn waar onze opdrachtgevers zijn.”

Slokker Bouwgroep, dat naast woningen ook zorgcomplexen en multifunctionele accommodaties bouwt, mikt in Eindhoven op autonome groei. “Het bedrijf wordt in eerste instantie bemand met onze eigen mensen.” Waarom Eindhoven? “Het gebied heeft een sterke economie met een relatief hoog groeipotentieel. Wij grijpen dat aan om daar een bedrijf op te richten.”

Terughoudend

Slokker hoopt bovendien op den duur een installatiebedrijf over te kunnen nemen. Al heeft dat geen haast, benadrukt de algemeen directeur. “Er zijn genoeg bedrijven die wel overgenomen willen worden, maar het moet wel bij ons passen. We zijn erg terughoudend als het om uitbreiding gaat.” Waar zo’n installateur aan moet voldoen? “Het moet een overzichtelijk bedrijf zijn met een omzet van 10 à 15 miljoen euro. Actief in onze regio’s. Dat is het type bedrijf dat onze aandacht trekt.” Het bouwconcern was de afgelopen jaren goed voor een omzet van zo’n 100 miljoen euro.

Lees het interview met Eric Slokker

Reageer op dit artikel