nieuws

Bouwfoto van de Dag: Bioscoop als verbinding

utiliteitsbouw Premium

Behoedzaam manoeuvreren bouwvakkers een deel van de staalconstructie, geleverd door Oostingh, van de nieuwe Pathé-bioscoop in Arnhem op zijn plaats.

Hier is de vijfde verdieping van het zeven bouwlagen tellende complex bij het NS-station in wording, terwijl op de vierde de deklaag van de betonvloer wordt gestort. Bouwbedrijf Wessels Rijssen moet op 1 april volgend jaar klaar zijn met de ruwbouw. Het bioscoopgebouw, een ontwerp van EUP Design en Powerhouse Company, maakt onderdeel uit van het grote project Arnhem Centraal. Het vormt straks de verbinding tussen het oostelijke stationsgebied en de binnenstad. Onder de bioscoop op de bovenste verdiepingen, met negen zalen en een Imax-zaal voor de vertoning van 3D-films, zijn winkels en horeca gepland.

Reageer op dit artikel