nieuws

Onderhoudsgevoelige scholen krijgen extra geld

utiliteitsbouw Premium

Onderhoudsgevoelige scholen krijgen extra geld

Voor onderhoudsgevoelige lagere scholen komt er een overgangsregeling met tijdelijk extra geld. Dat schrijft staatssecretaris Sander Dekker aan de Tweede Kamer.

Vanaf komend jaar wordt het budget voor buitenonderhoud aan schoolgebouwen in het primaire onderwijs overgeheveld van de gemeenten naar schoolbesturen. Oudere schoolgebouwen die onderhoudsintensiever zijn, zouden daardoor wel eens met sluiting bedreigd kunnen worden. Met de overgangsmaatregel wil Dekker ervoor zorgen dat die gebouwen in een goede staat kunnen blijven. In totaal gaat er 158,8 miljoen naar de lagere scholen. Daarvan is 23,8 miljoen bestemd voor de overgangsmaatregel in 2015.

Reageer op dit artikel