nieuws

Gevelconstructeurs bundelen krachten

utiliteitsbouw Premium

Gevelconstructeurs bundelen krachten

De gevelconstructeurs Vorsselmans uit het Belgische Loenhout en De Groot & Visser uit Gorinchem slaan de handen ineen voor hun bijdrage aan het werk van een nieuwe penitentiaire inrichting in Zaanstad.

De specifieke technische eisen in combinatie met de hoge bouwsnelheid hebben ertoe geleid dat beide gevelexperts hun krachten en kennis hebben gebundeld, zo melden deze. De speciaal op de Zaanse gevangenis gefocuste onderneming heet VGV Façades. Hoofdaannemer van het project is een consortium van bouwer Ballast Nedam en technisch dienstverlener Imtech.

Het wordt een forse gevangenis die plaats moet bieden aan ruim 1000 gedetineerden. VVG Façades plaatst in zes maanden tijd 696 celramen en meer dan 1130 vliesgevelelementen plus deuren, lichtstraten, entrees en patio’s.

Reageer op dit artikel