nieuws

Van Norel botst met schouwburg over verbouwing

utiliteitsbouw Premium

Van Norel botst met schouwburg over verbouwing

Schouwburg De Lawei uit Drachten heeft de aannemingsovereenkomst met bouwbedrijf Van Norel opgezegd. De bouwer zou bij de verbouwing van de schouwburg gebrekkig werk hebben geleverd en niet op tijd het werk kunnen afronden.

De partijen koersen af op een procedure bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw. De Lawei stelt Van Norel aansprakelijk voor de schade. Het bouwbedrijf uit Epe is vanaf september 2013 bezig met de verbouwing. Volgens De Lawei is “niet altijd” gewerkt volgens het bestek. Ook zou het de bouwer niet lukken om volgens planning deze maand het project op te leveren. Verder zouden er gebreken zijn geconstateerd op het gebied van brandwerendheid en akoestiek.

Volgens bouwdirecteur Hans van Norel heeft het project te kampen gehad met verschillende nadelige externe factoren. Zo zouden er onbekende asbestbronnen zijn aangetroffen, werden onderweg veel ontwerpaanpassingen gemaakt en zijn benodigde gegevens onvolledig en laat geleverd.

“Op de door ons aangedragen oplossingen om de achterstand in de planning in te halen en om eventuele tekortkomingen te corrigeren, is niet of niet tijdig gereageerd door de opdrachtgever”, aldus Van Norel.

Er zijn diverse gesprekken geweest om uit de impasse te komen. Dat leidde niet tot een oplossing waar beide partijen mee konden leven. Het bouwbedrijf vindt uitstel van de opleverdatum “onontkoombaar” om de veiligheid en de kwaliteit van het bouwwerk te kunnen garanderen. De Lawei gaat op zoek naar een nieuwe aannemer.

Reageer op dit artikel