nieuws

Parkeerplek

utiliteitsbouw

Parkeerplek

Vijf verdiepingen telt de parkeergarage die BAM Nieuwbouw Hoog Catherijne oftewel NHC bouwt aan het Vredenburg in het centrum van Utrecht. BAM Speciale Technieken voert de wanden uit als cement-bentoniet wanden die 61 meter in de grond steken tot op de natuurlijke kleilaag die de bodem op deze diepte afsluit.

“Een uitzonderlijk grote diepte”, zegt de aannemer en noemt de techniek “zelden eerder toegepast in Nederland”. Tot begin oktober worden 156 boorpalen van grote diameter aangebracht. De parkeerkelder met 1300 plaatsen vormt het eerste onderdeel van het project Nieuw Hoog Catharijne in Utrecht. Het hele project omvat ruim 35.000 vierkante meter.

De oplevering van het nieuwe Hoog Catharijne wordt in 2019 verwacht.

Reageer op dit artikel