nieuws

Congreshotel Maritim in Amsterdam-Noord

utiliteitsbouw

Hotelgroep Maritim wil over vier jaar een groot nieuw complex in Amsterdam-Noord betrekken. Het gebouw krijgt 70.000 meter nuttig vloeroppervlak en 200 meter hoge torens.

De ontwikkeling van het complex is in handen van het Oostenrijkse bureau IES. Voor het ontwerp tekenen Jeroen van Schooten, Do Janne Vermeulen en Gerard van Hoorn. De gemeente Amsterdam is blij met de komst van Maritim omdat de hotelier de capaciteit voor congresgangers op slag met vijfduizend mensen vergroot.

Het gebouw krijgt, naast kleinere ruimtes, congreszalen voor 2300 en 1300 bezoekers. Maritim mikt op jaarlijks 360.000 bezoekers. Een derde van het complex wordt ingericht voor 220 appartementen van gevarieerde grootte. Het viersterrenhotel zal zeshonderd kamers tellen. De bouw van de torens in de wijk Overhoeks – naast het EYE Filminstituut en het in de A’dam Toren omgetoverde oude Shellgebouw – is niet onomstreden. Op verzoek van Schiphol wordt in Amsterdam-Noord in principe niet hoger gebouwd dan 70 meter.

Reageer op dit artikel