nieuws

Totale leegstand kantorenmarkt 27 procent

utiliteitsbouw Premium

Totale leegstand kantorenmarkt 27 procent

De verborgen leegstand van kantoren in Nederland bedraagt in juni 11,4 procent. Dit is een daling van 7 procent ten opzichte van de verborgen leegstand in 2013.

De totale leegstand – dus verborgen plus reguliere leegstand – is gestabiliseerd op 13,4 miljoen vierkante meter vrij verhuurbare oppervlakte (VVO), ofwel 27 procent van markt. Dat meldt huisvestingsadviseur AOS Studley, ook aanwezig op de Provada.

In de loop van 2014 is meer verborgen leegstand daadwerkelijk aangeboden. Als resultaat hiervan is de reguliere kantorenleegstand toegenomen van 7,2 miljoen vierkante meter in 2013 naar 7,8 miljoen m2 in 2014. De Randstad kent met 11 procent de laagste verborgen leegstand. De hoogste verborgen leegstand is te vinden in Oost en Zuid-Nederland met respectievelijk 23 en 25 procent.

Lees meer op Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel