nieuws

Record betonstort

utiliteitsbouw

Record betonstort

Op de plek waar tot 2013 het Wilshire Grand Hotel stond, komt een complex met weer een hotel (900 kamers) alsmede restaurants, winkels en kantoren. Het gebouw wordt 355 meter hoog en gaat 73 verdiepingen tellen.

Opdrachtgever is Korean Air Lines. Het fundament van het enorme gebouw, 24 tot 29 meter onder straatniveau, verlangde vorige maand de stort in één gang van ruim 16.000 kuub beton. Hiervoor werden negentien betonpompen ingezet, zowel op straatniveau als in de bouwput. Voor de aanvoer van de mortel werden 227 trucks gebruikt.

De gehele klus, die op een zaterdagavond begon, vergde 18,5 uur. Aannemer Turner beweert dat het om de grootste continue betonstort in de geschiedenis gaat en heeft dit record aangemeld als Guinness World Record.

Reageer op dit artikel