nieuws

Twee dagen en nachten storten voor Forum

utiliteitsbouw

Twee dagen en nachten storten voor Forum

Meer dan twee dagen en twee nachten is BAM bezig geweest met het storten van de onderwaterbetonvloer voor het Groninger Forum. In totaal is er 4000 kuub beton aangebracht op een diepte van zo’n 15 meter in een laagdikte van 1 meter.

Alleen ter plaatse van de kraanfundatie en een enkele balk zijn wapeningskorven aangebracht, verder is de vloer ongewapend. Staalvezels die zijn toegevoegd aan de mortel moeten de trekkrachten opnemen. Constructeur ABT deed eerder goede ervaringen op met vezelversterkt onderwaterbeton bij het Mauritshuis in Den Haag. BAM zal vanaf volgende week het waterpeil in de bouwput stapsgewijs verlagen, al duurt het nog zeker vier weken voordat het beton zijn sterkte heeft bereikt en de put compleet droog wordt gepompt.

Reageer op dit artikel