nieuws

‘Transformatie is zoveel mogelijk bij het oude laten’

utiliteitsbouw

‘Transformatie is zoveel mogelijk bij het oude laten’

Op grote schaal staan in Nederland herbestemmingsprojecten in de steigers. Vele zijn ook al opgeleverd of liggen op de tekentafel. Cobouw belicht in een serie artikelen hoe de betrokken partijen de transitie technisch hebben aangepakt.

In Dagblad Cobouw morgen de eerste aflevering over het voormalige provinciehuis van Utrecht. Het typische jarenzeventig ontwerp van het provinciehuis was weliswaar een doolhof voor ambtenaren, maar ook zeer geliefd. Met het vertrek van de provincie naar een gebouw even verderop, bleek het ook zeer geschikt voor studentenbewoning.

Volgens Wim de Gruijter, directeur bij De Waal Utrecht, hoofdaannemer, is het zaak bij transformatie het gebouw zoveel mogelijk intact te laten. “Je gebruikt een gebouw een tweede keer, maar het hoeft geen nieuw gebouw te worden. Naar het toilet gaan is overal hetzelfde. Je moet eigenlijk zoveel mogelijk bij het oude laten.”

Reageer op dit artikel