nieuws

Simon Benus Bouw failliet

utiliteitsbouw

Simon Benus Bouw failliet

Simon Benus Bouw uit Stadskanaal is vandaag door de rechtbank in Groningen failliet verklaard. Het bedrijf had zelf het faillissement aangevraagd.

De aannemer voerde de afgelopen periode een strijd met de gemeente Oldambt over (het ontbreken van) de vereiste coördinatie bij de bouw van het nieuwe theater en cultureel centrum De Klinker in Winschoten. Door de perikelen liepen de kosten voor de aannemer ernstig uit de hand, zo stelde de directeur van het bouwbedrijf, Walther Hesselink. De gemeente weigerde zijn nota voor meerwerk te betalen en wilde in plaats daarvan de uitkomst van een (langdurige) arbitragezaak afwachten. Onoverkomelijk, oordeelde aannemer, die daarop vorige week de werkzaamheden staakte.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over Simon Benus Bouw

Reageer op dit artikel