nieuws

Volker Wessels en dierentuin bouwen duurzaam Belevenspark

utiliteitsbouw Premium

Volker Wessels en dierentuin bouwen duurzaam Belevenspark

Op de hoogste top van wat nu nog lijkt op een maanlandschap, kijkt Chris Brokke, realisatiemanager van het Belevenspark Emmen, uit over zijn project. “De grote kas”, wijst hij, “wordt 18 meter hoog, maar is straks niet meer zichtbaar vanaf de weg.”

Brokke moet op 30 oktober 2015 het meest innovatieve park van Nederland, misschien wel van Europa, wellicht zelfs van de wereld, opleveren. De huidige dierentuin midden in het centrum wordt straks een fraai park, terwijl aan de rand van de stad het nieuwe park verrijst. Het wordt een dierentuin gecombineerd met entertainment. Bouwer Volker Wessels en het Dierenpark Emmen leggen de lat hoog qua duurzaamheid en hergebruik.

 

Artist’s impression van het Belevenspark.

Reageer op dit artikel