nieuws

Luifels houden de warmte buiten

utiliteitsbouw

Luifels houden de warmte buiten

Met opvallende luifels van ruim 3 meter breed blijft het ‘s zomers lekker koel in het Grotiusgebouw van de Radbouduniversiteit in Nijmegen. De overstekken voorkomen directe instraling van de zon en beperken zo het risico op oververhitting.

Bovendien leveren ze een forse energiebesparing op. Utec Composites leverde niet alleen de 102 luifelpanelen van elk ruim 7 meter, maar ook 42 composiet dakpanelen en veertien dakranden. Het gebouw, ontworpen door Benthem Crouwel, moet een toonbeeld van duurzaamheid zijn. Zo wordt gebruik gemaakt van warmte-koudeopslag en gaan zonnepanelen op het dak 75.000 kilowattuur stroom per jaar opleveren.

De universiteit neemt de nieuwbouw, een project van aannemerscombinatie Cedrie (Bouwbedrijf Berghege, Heerkens van Bavel en Kropman Installatietechniek) rond de zomer in gebruik.

Reageer op dit artikel