nieuws

Fundering voor nieuw ziekenhuis

utiliteitsbouw

Fundering voor nieuw ziekenhuis

De zorg voor de patiënt en het voorkomen van verspilling bepalen in grote lijnen het ontwerp dat de architecten van Mecanoo maakten voor het Zaans Medisch Centrum in Zaandam waarvoor momenteel de fundering wordt gelegd.

Ingenieurs van Royal Haskoning DHV staan de ontwerpers technisch bij. De architecten werken vanaf het begin samen met bouwer BAM en ontwikkelaar Vitaal ZorgVast, een dochter van de aannemer.

Het nieuwe ziekenhuis krijgt ruim 30.000 vierkante meter vloeroppervlak. De investering voor het medisch centrum bedraagt ruim 100 miljoen euro. Na de oplevering in 2016 heeft Vitaal ZorgVast nog 25 jaar de verantwoordelijkheid voor het beheer en het onderhoud.

Het gebouw komt te staan op het terrein van het huidige medisch centrum in Zaandam. Dat wordt na de oplevering van de nieuwbouw afgebroken. Het bestaande complex is een aaneenschakeling van verouderde gebouwen. Renovatie en verbouw zouden niet hetzelfde resultaat opleveren als van de nieuwbouw wordt verwacht.

Reageer op dit artikel