nieuws

Dunne platen op duurzaam onderwijsgebouw

utiliteitsbouw

Dunne platen op duurzaam onderwijsgebouw

Tussen de regenbuien door monteren medewerkers van de Duitse gevelbouwer Hering het aluminium regelwerk voor gevelbeplating aan het nieuwe faculteitsgebouw van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Op het gebouw komt 5000 vierkante meter aan betongevelplaten van slechts 2 centimeter dik.

In de platen is bovendien glas verwerkt waardoor de reflectie van zonlicht de gevel een sprankelend effect geeft. Het past bij de status van het gebouw, een ontwerp van LIAG Architecten, dat de blikvanger moet worden van de HAN-campus en naam moet gaan maken als het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland.

Om die claim te realiseren is de buitengevel van houtskeletbouw ingepakt met 23 centimeter isolatiemateriaal, zijn de daken voorzien van sedum en zonnepanelen en is het dakglas van het atrium voorzien van ingewerkte pv-cellen. Er is geen gasaansluiting, waardoor het gebouw voor de verwarming en koeling geheel is aangewezen op aardwarmte. Het gebouw wordt door hoofdaannemer Mertens eind maart opgeleverd.

Reageer op dit artikel