nieuws

Drie partijen in race voor pps-provinciehuis

utiliteitsbouw Premium

Drie partijen in race voor pps-provinciehuis

Gelderland heeft drie partijen geselecteerd voor het eerste pps-provinciehuis in Arnhem. Facilicom PPS Het Gelders Huis B.V. (met als architect Kraaijvanger), Consortium Gelder Gilde (met als penvoerder Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling, met als architect De Zwarte Hond) en Consortium In Domu Nova B.V. (met als penvoerder VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling, met als architect Team V) gaan nu de dialoogfase in.

Acht partijen schreven in en werden in eerste instantie beoordeeld op architectuur en dienstverlening. De drie overgebleven bouwpartijen moeten komende maanden een ontwerp uitwerken op basis van een vast plafondbedrag. De provincie verwacht het dbfm-contract voor ’Het Gelders Huis’ begin volgend jaar te gunnen.

De huidige vijf panden rond de Markt worden opgeknapt, ingekrompen en beperkt tot twee gebouwen. De provincie verwacht met modernisering minimaal 400.000 euro per jaar op de huisvestingskosten te besparen, vooral door het toepassen van energielabel A++.

Reageer op dit artikel