nieuws

Veiligheid jaagt kosten Navokwartier op

utiliteitsbouw Premium

Veiligheid jaagt kosten Navokwartier op

Het nieuwe hoofdkwartier van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie in Brussel wordt honderden miljoenen euro’s duurder dan bij de aanbesteding in 2010 nog gedacht.

Nieuwe veiligheidseisen jagen de kosten hoog op. “We zijn in gesprek over de afwikkeling van de kosten”, zegt woorvoerder Arno Pronk van BAM. “Van het stopzetten van het project is geen enkele sprake.”

Het Duitse nieuwsblad Der Spiegel citeert uit een Navo-document dat de geplande bovengrens van de begroting van 1,05 miljard euro niet meer haalbaar is. In december al heeft secretaris-generaal Rasmussen de 28 lidstaten van de verdragsorganisatie geïnformeerd over de dreigende budgetoverschrijding. Vier jaar geleden zette BAM voor de bouw van het hoofdkwartier – tot schrik van de concurrentie – een prijs neer 450 miljoen euro. Het bedrag lag 7 procent en meer lager dan de biedingen van de consortia met Besix (met Eiffage en Vinci), Blaton (plus Jan De Nul en Van Laere) en Denys (met Fabricom GTI, Democo en Van Roey).

Lees morgen meer over de bouw van het Navokwartier in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel